top of page

Lijden & leiden tijdens Corona: vlog interview met Mariëlle Ploumen van Altrecht

Tot voor kort was het bij veel bedrijven nog top of mind om zowel leiding te geven aan de huidige operatie als change & transformatie en nieuwe business modellen. Vanaf maart zat ons land vrijwel van het ene op het andere moment in een (gedeeltelijke) lockdown waarbij zorg voor mensen, het veiligstellen van de operationele bedrijfsvoering en het besturen van een organisatie op afstand belangrijkere thema’s werden. Tijden waarin we op zoek gaan naar een "nieuw normaal" als maatregelen stap voor stap versoepeld worden.


Hoe vergaat het Nederlandse leiders op dit moment? Wat is de impact van Corona op hun rol? Waarin verschilt deze crises van alle andere waaraan zij tot nu toe leiding gegeven hebben? Welke inzichten doen zij momenteel op naar een "nieuw normaal"? En wat is dat dan?


Bekijk hier ons 8e vlog interview dat partners Kees Lindhout en Saskia Bouter afnamen, veilig op 2 meter afstand op locatie bij Altrecht, met Marielle Ploumen (bestuurder). Kleine teaser: Mariëlle vertelt over de impact van de Corona crisis op het leveren van zorg in de psychiatrische hulpverlening en het zoeken van een nieuwe balans naar fysiek en digitaal contact tussen patiënten en zorgverleners en medewerkers onderling. Maar ook over een meer agile besluitvorming, waarbij besluiten nemen weliswaar echt nodig is maar je daar ook (deels) weer op terug kan komen als er meer kennis en ervaring is opgedaan.


Deze vlog is onderdeel van een inmiddels substantiële serie met een mooie line up van leiders en bestuurders. Je kunt ze hier allemaal terug kijken!


Jullie reacties zijn welkom, hartelijke groet en tot ziens weer,


Kees Lindhout

Saskia Bouter

Femmeke Ruisch


Comments


bottom of page