top of page

Wil je alvast een kijkje nemen op onze nieuwe website? Je kunt via het logo altijd terug.

RibbonWood is hét organisatieadviesbureau voor de organisaties van morgen. We zijn gespecialiseerd in veranderkunde en leveren onderzoek & advies, programma- en interimmanagement, coaching & training.

Uniek aan onze manier van werken is onze duurzame, mensgerichte aanpak waardoor we het mogelijk maken dat de verandering door de organisatie zelf wordt uitgevonden. Tegelijkertijd brengen we bottom-up veranderen samen met top-down sturing.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op of schrijf je in voor onze masterclass veranderkunde.

RibbonWood

Organisatieadviesbureau voor de organisaties van morgen

RibbonWood is hét organisatieadviesbureau voor de organisaties van morgen. We zijn gespecialiseerd in veranderkunde en leveren onderzoek & advies, programma- en interimmanagement, coaching & training.

Organisaties van vandaag zien zich voor tal van uitdagingen gesteld zoals werken aan opgaven binnen transities; het vergroten van wendbaarheid en flexibiliteit; het meer delegeren van verantwoordelijkheden, daarmee het werken aan vormen van zelforganisatie; digitale transformatie; en het willen zijn van een aantrekkelijke speler op de arbeidsmarkt.

Om dit soort veranderingen in goede banen te leiden is het belangrijk dat de organisatie er zelf mee aan de slag gaat, dat de verandering door de organisatie zelf wordt uitgevonden. Maar ook dat er vanuit de top gestuurd wordt op de beoogde veranderingen. Een goede combinatie van top-down en bottom-up. Het zelf uitvinden van de beoogde verandering maakt dat de verandering duurzaam is. Het gaat ‘als vanzelf’ in de hoofden en harten van mensen zitten. Daarnaast voltrekken de veranderingen in de omgeving van organisaties zich zo snel dat het noodzakelijk is dat organisaties werken aan het vergroten van hun aanpassingsvermogen.

 

Dit is geen eenvoudige opgave. Het is daarom verstandig te werken met advies en/ of facilitering/ programmamanagement van buiten. RibbonWood heeft de kennis en capaciteit om uw verandering in goede banen te leiden. Zo werken wij met een unieke aanpak: het RibbonWood 10s model. Deze aanpak stelt ons in staat in stapjes/ sprints, bottom-up, verandering uit te vinden. Terwijl de verandering tegelijkertijd ook top-down gestuurd is.

Lees op deze site eventueel meer over ons in de praktijk bewezen aanpak voor agile veranderen, het 10s framework; onze Masterclass Veranderkunde en onze consultancydiensten. Download eventueel onze brochure. Kom kennismaken bij onze RibbonWood seminars, abonneer je op onze blogs of kom op bezoek aan de Keizersgracht.

Vragen? Neem voor vragen vrijblijvend contact met ons op. Zie onze contactpagina voor onze contactgegevens.

Graag tot gauw.

RibbonWood.

Veranderen met het 10s framework

Onze 10s veranderaanpak is een zeer praktisch framework voor succesvol veranderen, mede gebaseerd op agile principes.

Lees hoe het werkt.

RibbonWood 1s Framework

Onze blog

Lees meer over leiders bezig met verandering, over cultuurverandering, business transformatie, over wetenswaardigheden in het verandervak en nog veel meer.

Lees verder in onze blogs.

RibbonWood blogs

Masterclass Veranderkunde

Een exclusieve incompany masterclass voor managers en professionals gebaseerd op de principes voor agile veranderen. Wil je weten hoe agile veranderen kan bijdragen aan jouw ontwikkeling of verandering? Ben je op zoek naar een praktische masterclass die praktijk en theorie verbindt? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Lees verder over de Masterclass Veranderkunde

MCVK7 origineel.jpeg

Ons kantoor

Er zijn vele manieren om contact op te nemen. Kom gerust een keer eens kijken bij ons op kantoor op de Keizersgracht, mail of bel ons. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je niets meer mist.

Lees verder op onze contactpagina.

RibbonWood kantoor
bottom of page