top of page

Wij coachen teams als onderdeel van het veranderproces.

Als onderdeel van het transformatieproces is het vrijwel altijd nodig dat teams zich ook ontwikkelen. Dit betreft dan directieteams, management teams, maar kan ook gaan over uitvoerende teams. Het team is de hoeksteen van een moderne duurzame organisatie. Dus de performance van zo'n team is dat ook.

Het team zit midden in het veranderproces hoe wij dat voor ons zien. Of het nu gaat over het vaststellen van het plan, de visie; het doen en monitoren van de uitvoering of de evaluatie. Mensen in het team moeten zich veilig voelen om zich te uiten. Zodat er voldoende ruimte is voor tegenspraak. De basis om tot resultaten te komen is dan het hebben van vertrouwen in elkaar.

Is dat dan ook zo? En in welke mate?

Lencioni kan hier een heel handig hulpmiddel in zijn. Maar de uitvoering van Lencioni's gedachtengoed zit 'm toch vooral in het regelmatig reflecteren op de gebeurtenissen en acties van het team zelf. Hierdoor ontstaat het uitwisselen van ideeën, commitment naar elkaar, verantwoordelijkheid willen nemen en resultaten boeken.

Dit kan het beste gebeuren met begeleiding van een organisatieadviseur/ coach. Voor een team is het vaak lastiger om de witte vlekken te zien, of strak te blijven op het proces. Daarom denken wij dat die begeleiding het beste van buiten kan komen.

Wij coachen directieteams, managementteams en functionele teams als onderdeel van het transformatieproces. De RibbonWood 10s aanpak vormt hierin een belangrijke basis.

Meer weten hoe wij dat doen? Boek dan een vrijblijvende kennismaking met ons. Druk op onderstaande knop en kies 'verandermanagement'.

bottom of page