RibbonWood

Organisatieadviesbureau voor het

definiëren en implementeren van verandering.

Met succesgarantie!

RibbonWood. Implementeert.

RibbonWood is een organisatieadviesbureau, opgericht in 2009, gespecialiseerd het implementeren van verandering, vaak met een kern van gedragsverandering. Of het nu gaat om een ingewikkelde transitie, reorganisatie, organisatieontwikkeling, organisatieverandering, coaching, of voortdurend verbeteren.

Het is onze missie om onze klanten te laten slagen in het realiseren van hun (verander)doelen

Dit klinkt eenvoudiger dan het is. 'Onze klanten laten slagen' betekent dat we ons verantwoordelijk voelen voor het eindresultaat. Niet de inhoud ervan, maar wel het proces om daar te komen en dat het eindresultaat dat oplevert wat ervan verwacht wordt op het moment van oplevering.

Het gaat dan altijd over het realiseren van businessdoelen: reageren op digitale transformatie, klantgerichter worden, sneller worden, het bestuur beter bedienen, goedkoper worden, zaken op orde brengen, verhogen motivatie medewerkers, etc.

We doen dat door goed te luisteren en te begrijpen. Elke dag weer opnieuw, en dan die interventie te kiezen die past bij de situatie. Dogmatiek is ons vreemd. We ondersteunen ons werk met vastgelegde good practices: het 10s framework.

We kunnen hierdoor waarmaken wat we beloven: RibbonWood. Implementeert.

Succesvol veranderen is lastig

Onze klanten kiezen diverse strategieën als het gaat over veranderen. De een kiest voor programmatisch veranderen, de ander ziet liever een meer organische ontwikkeling of juist voor een reorganisatie. Welke manier dan ook gekozen wordt: verandering is in vrijwel alle gevallen complex en gaat vaak gepaard met veel gedoe. Veel geplande veranderingen falen, en dat is niet voor niets. Daarom is het handig om enige externe ondersteuning in huis te halen. Niet in de laatste plaats omdat het zeer lastig is zelf je eigen systeem te veranderen.

Daarom: RibbonWood!

Als u dan externe ondersteuning overweegt dan is RibbonWood de partij bij uitstek. Waarom? Wij garanderen succes. We kunnen dit dankzij ons unieke 10s framework waarin talloze good practices inmiddels een plek hebben gekregen. Hierbij vormt de menselijke factor en het werkelijk begrijpen van de organisatie de basis. Uit onze eigen praktische ervaring en uit onderzoek blijkt immers steeds weer dat dit de belangrijkste factoren zijn voor het slagen (of falen) van verandering; Wij weten verandering eenvoudig te maken. Veranderen is natuurlijk niet eenvoudig, maar door de manier van omgaan met verandering is heel goed aan complexiteitsreductie te doen, waardoor verandering eenvoudig wordt. Wij zijn niet van de mystificatie, produceren geen ingewikkelde onbegrijpelijke rapporten met teveel tekst. We gaan recht op ons doel af en zijn niet bang om, waar nodig, de confrontatie aan te gaan.

Onze succesgarantie

We helpen op die manier, door ons werk, businessdoelen realiseren. We zijn hierin zeer succesvol gebleken. Dit succes is voor een belangrijk gedeelte te danken aan het unieke 10s framework. Dankzij dit succes zijn wij in staat succesgarantie af te geven voor de verandertrajecten die wij begeleiden. Hoe? Neem contact met ons op en we komen dit graag toelichten.

Onze producten en diensten

We maken het je graag makkelijk. We bieden advies, onderzoek, programma-, interimmanagement en training & coaching. Kortom: vrijwel alles om organisaties te ondersteunen in een succesvolle transformatie. Liever eerst even kennismaken? Neem contact met ons op, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief, kom op de RibbonWood seminars, lees onze blogs of kom op bezoek aan de Keizersgracht.

Referenties

RibbonWood heeft referenties opgebouwd bij ABN AMRO, Achmea, AirFrance/KLM, Allianz, AMC, APG, ASR, ASVZ, Conclusion, Crédit Agricole Consumer Finance Netherlands, Equens, Essent, Gasunie, Geld Service Nederland, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Woerden, Graydon, KPN, Ministerie van BZK, Ministerie van IenW, Ministerie van JenV, NEA, Nedtrain, NS, RDW, The Future Group en Vereniging Hogescholen.

Ons verhaal

Wil je weten hoe het allemaal zo gekomen is en wat het verhaal is achter het 10s framework. Lees dat dan in ons verhaal.

 

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@ribbonwoodconsultancy.com.

De RibbonWood

Raad van Advies

RibbonWood wil groeien. Om die groei te faciliteren werken we

vanaf 4 juli 2019 met een Raad van Advies.

 

Hierboven de RibbonWood Raad van Advies. Foto is genomen in de middag van de eerste bijeenkomst (4 juli 2019). Van links naar rechts: Femmeke Ruisch (RibbonWood partner), Maarten Vervoort (lid RvA), Lia Belilos (lid RvA), Eric Kuisch (lid RvA), Kees Lindhout (RibbonWood partner), Joost Mortier (lid RvA). Niet op de foto, wel lid van RvA: Michiel van Kruijsbergen.

Met deze Raad van Advies weet RibbonWood zich gesterkt met een kritische raad die RibbonWood ter zijde staat. Het team biedt gezamenlijk een breed spectrum bestaande uit: Venture Capital, Overheid, Openbaar Vervoer, ICT, HR & Telecom. Overigens missen we nog een RvA lid uit de zorg. We gaan hiernaar op zoek.

Onze consultants

Onze Consultants & Associate Partners stellen zich voor. Allemaal ervaren adviseurs en verandermanagers. Toch elk met een heel eigen specialisme.

 

Sinds begin 2020 werkt RibbonWood samen met aan ons verbonden professionals: de RibbonWood Associates. Een groep van zo'n 15 professionals met elk een heel eigen specialisme. Binnenkort zullen we daar meer over publiceren op deze pagina. Tot die tijd worden hier alleen de RibbonWood partners getoond.