RibbonWood

Organisatieadviesbureau voor het

definiëren en implementeren van verandering.

Met succesgarantie!

RibbonWood. Implementeert.

RibbonWood is een organisatieadviesbureau, opgericht in 2009, gespecialiseerd het implementeren van verandering, vaak met een kern van gedragsverandering. Of het nu gaat om een ingewikkelde transitie, reorganisatie, organisatieontwikkeling, organisatieverandering, coaching, of voortdurend verbeteren.

Het is onze missie om onze klanten te laten slagen in het realiseren van hun (verander)doelen

Dit klinkt eenvoudiger dan het is. 'Onze klanten laten slagen' betekent dat we ons verantwoordelijk voelen voor het eindresultaat. Niet de inhoud ervan, maar wel het proces om daar te komen en dat het eindresultaat dat oplevert wat ervan verwacht wordt op het moment van oplevering.

Het gaat dan altijd over het realiseren van businessdoelen: reageren op digitale transformatie, klantgerichter worden, sneller worden, het bestuur beter bedienen, goedkoper worden, zaken op orde brengen, verhogen motivatie medewerkers, etc.

We doen dat door goed te luisteren en te begrijpen. Elke dag weer opnieuw, en dan die interventie te kiezen die past bij de situatie. Dogmatiek is ons vreemd. We ondersteunen ons werk met vastgelegde good practices: het 10s framework.

We kunnen hierdoor waarmaken wat we beloven: RibbonWood. Implementeert.

Succesvol veranderen is lastig

Onze klanten kiezen diverse strategieën als het gaat over veranderen. De een kiest voor programmatisch veranderen, de ander ziet liever een meer organische ontwikkeling of juist voor een reorganisatie. Welke manier dan ook gekozen wordt: verandering is in vrijwel alle gevallen complex en gaat vaak gepaard met veel gedoe. Veel geplande veranderingen falen, en dat is niet voor niets. Daarom is het handig om enige externe ondersteuning in huis te halen. Niet in de laatste plaats omdat het zeer lastig is zelf je eigen systeem te veranderen.

Daarom: RibbonWood!

Als u dan externe ondersteuning overweegt dan is RibbonWood de partij bij uitstek. Waarom? Wij garanderen succes. We kunnen dit dankzij ons unieke 10s framework waarin talloze good practices inmiddels een plek hebben gekregen. Hierbij vormt de menselijke factor en het werkelijk begrijpen van de organisatie de basis. Uit onze eigen praktische ervaring en uit onderzoek blijkt immers steeds weer dat dit de belangrijkste factoren zijn voor het slagen (of falen) van verandering; Wij weten verandering eenvoudig te maken. Veranderen is natuurlijk niet eenvoudig, maar door de manier van omgaan met verandering is heel goed aan complexiteitsreductie te doen, waardoor verandering eenvoudig wordt. Wij zijn niet van de mystificatie, produceren geen ingewikkelde onbegrijpelijke rapporten met teveel tekst. We gaan recht op ons doel af en zijn niet bang om, waar nodig, de confrontatie aan te gaan.

Onze succesgarantie

We helpen op die manier, door ons werk, businessdoelen realiseren. We zijn hierin zeer succesvol gebleken. Dit succes is voor een belangrijk gedeelte te danken aan het unieke 10s framework. Dankzij dit succes zijn wij in staat succesgarantie af te geven voor de verandertrajecten die wij begeleiden. Hoe? Neem contact met ons op en we komen dit graag toelichten.

Onze producten en diensten

We maken het je graag makkelijk. We bieden advies, onderzoek, programma-, interimmanagement en training & coaching. Kortom: vrijwel alles om organisaties te ondersteunen in een succesvolle transformatie. Liever eerst even kennismaken? Neem contact met ons op, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief, kom op de RibbonWood seminars, lees onze blogs of kom op bezoek aan de Keizersgracht.

Referenties

RibbonWood heeft referenties opgebouwd bij ABN AMRO, Achmea, AirFrance/KLM, Allianz, AMC, APG, ASR, ASVZ, Conclusion, Crédit Agricole Consumer Finance Netherlands, Equens, Essent, Gasunie, Geld Service Nederland, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Woerden, Graydon, KPN, Ministerie van BZK, Ministerie van IenW, Ministerie van JenV, NEA, Nedtrain, NS, RDW, The Future Group en Vereniging Hogescholen.

Ons verhaal

Wil je weten hoe het allemaal zo gekomen is en wat het verhaal is achter het 10s framework. Lees dat dan in ons verhaal.

 

Contact

Heeft u vragen? Mail naar info@ribbonwoodconsultancy.com.

De RibbonWood

Raad van Advies

RibbonWood wil groeien. Om die groei te faciliteren werken we

vanaf 4 juli 2019 met een Raad van Advies.

 

Hierboven de RibbonWood Raad van Advies. Foto is genomen in de middag van de eerste bijeenkomst (4 juli 2019). Van links naar rechts: Femmeke Ruisch (RibbonWood), Maarten Vervoort (zelfstandig investeerder), Lia Belilos (Robeco), Eric Kuisch (Eurofiber), Kees Lindhout (RibbonWood), Joost Mortier (9292).

Inmiddels is onze Raad licht gewijzigd. Zo hebben Paul Slot (KPN) en Mariëlle Ploumen (Altrecht) zich bij de Raad gevoegd. Daarnaast heeft Saskia Bouter (RibbonWood) zich als partner bij RibbonWood gevoegd. Bij de eerstvolgende gelegenheid zullen we de foto verversen.

Met deze Raad van Advies weet RibbonWood zich gesterkt met een kritische raad die RibbonWood ter zijde staat. Het team biedt gezamenlijk een breed spectrum bestaande uit: Venture Capital, Openbaar Vervoer, ICT, HR, Telecom & Zorg. Overigens missen we nog een RvA lid uit de overheid. We gaan hiernaar op zoek.

Onze consultants

Onze Consultants & Associate Partners stellen zich voor. Allemaal ervaren adviseurs en verandermanagers. Toch elk met een heel eigen specialisme.

 

Sinds begin 2020 werkt RibbonWood samen met aan ons verbonden professionals: de RibbonWood Associates. Een groep van zo'n 15 professionals met elk een heel eigen specialisme. Op dit moment zijn wij opnieuw begonnen vorm te geven aan deze groep. De komende weken en maanden worden hier daarom steeds nieuwe profielen aan toegevoegd. 

Femmeke Ruisch

Partner

RMY09867_edited.jpg

Femmeke is partner bij RibbonWood en heeft langjarige transformatie ervaring als adviseur en HR leider in meerdere sectoren bij bedrijven zoals SHV, GrandVision en KPN. Zij is van oorsprong een organisatie adviseur (PWC). Femmeke heeft een passie voor strategie implementatie en heeft veel ervaring met organisatievormen, besturing, teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Ook in de context van (digitale) transformatie en zelfsturend (agile) werken. Femmeke is personeel wetenschapper en ook opgeleid op het gebied van “professional governance”. Zij stuurt strak op “wat” er bereikt moet worden maar is flexibel en creatief in de wijze waarop resultaten geboekt worden. Femmeke zoekt naar de balans in organisaties: outside in & inside out denken en doen, externe & interne verbinding, top down EN bottom-up up veranderen.

Email: femmeke.ruisch@ribbonwoodconsultancy.com
LinkedIn: www.linkedin.com/in/femmekeruisch

Mobiel: 06 2223 3982

Saskia Bouter

Partner

Saskia Bouter.png

Saskia is partner bij RibbonWood. Zij heeft jarenlange ervaring in transformatie en professionalisering van organisaties, leiders en teams. Ze brengt ritme, focus, plezier en duurzaam resultaat. Altijd in verbinding met de mensen, de organisatiedoelstellingen, de strategische en de digitale agenda.

Saskia is van oorsprong bedrijfsjurist en organisatieadviseur (PWC) en is verder geschoold als coach/counselor, bedrijfskundige en begeleider van organisatieopstellingen. In haar loopbaan heeft ze aanvankelijk veel ervaring opgedaan met HR en organisatieontwikkeling (IBM, Belastingdienst, Compass/Eurest, Achmea, Trans Link Systems, VolkerWessels, Rituals, PON); de laatste jaren is zij vooral actief met digitale transformatie en innovatie (Mediq, RealNext). Daarnaast heeft zij zich altijd ingezet voor NGO’s (SNV, Microkrediet voor Moeders, The Hunger Project).
Saskia is praktisch en hands-on in het implementeren van de strategie en zet haar ervaring en kennis graag in om samen met de klant te bouwen aan een wendbare en toekomstbestendige organisatie.

Email: saskia.bouter@ribbonwoodconsultancy.com
LinkedIn: www.linkedin.com/in/saskiabouter/

Mobiel: 06 2665 8311

Kees Lindhout

Partner

RMY09832.jpg

Kees is oprichter en eigenaar van RibbonWood. Kees heeft een specialisme in het programmatisch veranderen, besturingsvraagstukken en digitale transformatie. Van onderaf, vanuit de mensen maar tegelijkertijd heel bestuurbaar. Kees is geschoold als bedrijfskundige, docent en informatiestrateeg. Hij heeft een passie voor het verandervak en is zeer resultaatgericht, terwijl de focus ligt op de menselijke maat van veranderen. Hij is auteur van drie boeken en diverse artikelen binnen dit vakgebied.

Onderwerpen die goed bij Kees passen zijn: agile enterprise, digitale transformatie, zelforganisatie en opgavensturing.

Email: kees.lindhout@ribbonwoodconsultancy.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/keeslindhout/

Mobiel: 06 2460 1265

Maurice Remmé

Associate partner

Pasfoto_Maurice_Remme_zittend_cropped.pn

Maurice is associate partner van RibbonWood. Hij combineert zijn jarenlange ervaring op bestuurlijk en inhoudelijk niveau om organisaties te transformeren, leiders en teams vakinhoudelijk te professionaliseren middels sparring en coaching.
Opdrachtgevers omschrijven hem als analytisch, resultaatgericht en creatief.

Hij hanteert een praktische aanpak om visie en strategie samen met de klant te implementeren.

Onderwerpen die goed bij Maurice passen zijn: digitale transformatie, visie en strategie en product portfolio management.
 
Email: maurice.remme@deepthink.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mremme/

Mobiel: 06 2015 5618

Jan de Boer

Associate partner

janlinkedin3_edited.jpg

Jan is associate van RibbonWood en is sinds 2001 werkzaam in en voor de lokale overheid als (interim)manager, projectleider, programmamanager en adviseur.

Hij is opgeleid binnen het sociale domein maar heeft brede werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving. Vele project- en lijnteams heeft hij aangestuurd binnen zowel het sociale domein als de ruimtelijke ontwikkeling in kleine, middelgrote en grote gemeenten.

Opdrachtgevers omschrijven hem als analytisch, daadkrachtig, zakelijk maar met een sociale kant en een veranderaar. Hij weet te schaken op meerdere borden en zo winnende coalities te sluiten tussen uiteenlopende partijen. Jan legt verantwoordelijkheden laag in de organisatie, gaat uit van groei en ontwikkeling bij ieder individu en ziet de verbinding tussen mensen als het belangrijkste instrument om betere resultaten te bereiken. 

Email: info@jandeboermanagement.nl

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jhdeboer/
Mobiel: 06-22385438