top of page
adult-blur-business-630839 (1).jpg

De RibbonWood Masterclass Veranderkunde. Een praktische en unieke leiderschapstraining gebaseerd op intervisie, theorie en gamification.

Normaliter wordt deze masterclass exclusief incompany georganiseerd. Alleen in de zomermaanden bieden we de deze unieke masterclass ook aan als open inschrijving.

Het is nog steeds zo dat 70% van de geplande verandertrajecten mislukt. Met onze masterclass leer je hoe het wel kan! Belangrijke ingrediënten zijn: hoe neem je ze mee? Hoe combineer je top-down sturing met een bottom-up zoekproces? Hoe kun je sturen op doelen en tegelijkertijd openstaan voor nieuwe inzichten? Hoe maak je cultuur tastbaar? Hoe creëer je een lerende organisatie?

De basis van de masterclass wordt gevormd door je eigen  casus. Hierdoor richt de training zich op jouw vraagstuk. In verschillende 'spelronden' maak je stappen in analyse en oefen je met interventies. Theorie wordt aangeboden naar behoefte. Denk hierbij aan auteurs als Argyris, Covey, Senge, Homan, Kotter, Lewin en stromingen als Agile.

Aan het einde van de training:

 • Weet je hoe je effectief top-down sturing combineert met bottom-up zoeken. Hoe je planbaar kunt werken en toch kunt inspelen op nieuwe inzichten. Hoe je het organisatorisch leervermogen stimuleert.

 • Weet je hoe je mensen meeneemt in verandering. Hoe je de verandering van iedereen maakt.

 • Weet je hoe je een diagnose van je probleem opstelt, hoe je komt tot een visie en strategie en hoe je deze succesvol uitvoert.

 • Heb je kennis van onze uniek 10 stappen aanpak en diverse andere perspectieven waardoor je in staat bent je eigen plan op te stellen.

 • Heb je een visie en strategie gemaakt op je eigen casus.

Voor wie.

 • De masterclass richt zich op leidinggevenden die al het een en ander hebben meegemaakt. Op die manier kunnen zij ervaringen met elkaar delen en elkaar sterker maken.

 • Tegelijkertijd geven wij deze masterclass uitsluitend incompany en is het daardoor ook mogelijk om de masterclass te richten op teams zoals bijvoorbeeld HR- of beleidsadviseurs.

Waarom bij ons?

 • Wij zijn mensen uit de praktijk. Bij ons geen docenten die het het materiaal van anderen doornemen. Wij zijn vakmensen en geven deze training vanuit onze bestaande werkpraktijk. Je leert daarmee van de professional.

 • Wij bieden als enige een masterclass voor agile veranderen op basis van ons 10s framework.
  Natuurlijk leer je ook bij ons van de veranderkundige inzichten uit de markt en de wetenschap (denk aan Agile, Covey, Caluwé, Homan, Kotter, Lean, Lewin, Senge, Vermaak, etc.). Maar juist het 10s framework plaatst deze inzichten in een kader zodat je er ook direct mee aan de slag kan. Zonder dogmatiek.​

 • Anderen gingen je voor en waren enthousiast.
  Denk aan deelnemers van bedrijven als Achmea, ABN AMRO, NS, KLM, Essent, AMC, Allianz en KPN. Deze waren allemaal zeer enthousiast. Ze vonden de Masterclass prettig kort (4 dagdelen), tegelijkertijd met voldoende diepgang; en praktisch door te werken met concrete cases.

bottom of page