top of page

Heb jij ook wel eens het gevoel dat één van je handen niet genoeg mag schrijven?

Dan heb je waarschijnlijk last van frictie doordat je verschillende dingen moet doen die om een andere aanpak en stijl vragen. Dat voelt vreemd maar is niet raar om mee te maken. Integendeel, het zal in de toekomst alleen nog maar meer voorkomen. Dit staat bekend als “ambidexterity" en komt ook op organisatie niveau voor: "Organisational ambidexterity according to Wikipedia refers to an organisation's ability to be efficient in its management of today's business and also adaptable for coping with tomorrow's changing demand. Just as being ambidextrous means being able to use both the left and right hand equally, organisational ambidexterity requires organisations to use both exploration and exploitation techniques to be successful”.


Kees Lindhout en ik zijn in dit kader een interview reeks gestart. Het eerste is met Bouke Hoving over de KPN simplificatie en innovatie transformatie. Met interessante resultaten en leiderschapslessen over omgaan met ambidexterity. Ook is het RibbonWood Change Management Framework (10s) gebruikt ten behoeve van inzichten voor komende veranderingen bij KPN en andere organisaties.


Dit 1e interview gaat deels ook over mijn (Femmeke Ruisch) eigen "legacy" bij KPN wat het een beetje spannend maakt. Voor de komende interviews zit in de pijplijn onder andere Vodafone Duitsland (post merger integration) en de Nederlandse Kamer van Koophandel (digitale transformatie).


Heb jij (of jouw organisatie) ook een “ambidextere” ervaring die waardevol is om te delen? Laat het ons hieronder weten. Hartelijke groet, Femmeke Ruisch.

Lees ook het KPN interview op LinkedIn.


bottom of page