top of page

Leiderschap is noodzakelijk bij verandering

Stelling: leiderschap is noodzakelijk als het gaat om het creëren van verandering


Leiderschap bij verandering is wel een ding. Er wordt veel over geschreven. Ook veel geld aan uitgegeven aan managementtrainingen, goeroes, boeken, etc. Het is een soort permanente hype, maar toch ook niet voor niets. Een goed leider kan erg belangrijk zijn. Wat mij betreft essentieel voor verandering.

Maar leiderschap is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan leiders van landen en CEO's van bedrijven. Als ik praat over leiderschap bedoel ik de vaardigheid dingen te laten gebeuren vanuit drive, enthousiasme, energie. Dit kan vanuit elke laag van de organisatie komen. Daar hoef je geen directeur of zelfs maar manager voor te zijn. Maar wat is een goed leider? Zwaar directief, nauwelijks ruimte latend of juist heel dienend, meer als coach?


Wie vindt u een goed leider?

Is de ideale leider misschien een mengeling van de eigenschappen van de mensen die we kennen? Welke eigenschappen zou u ook willen hebben en welke vooral niet?

Wat dachten jullie van Rutte?

Clinton?

Of toch liever Trump?

Als leider kun je het natuurlijk niet voor iedereen goed doen. Eén van de eigenschappen is dat je verandering teweeg brengt. Daarmee kies je voor een richting. Sommige mensen kun je overtuigen, anderen haken af of worden tegenstanders.

Ik zal de komende weken blogs publiceren over dit onderwerp waarmee ik dit thema van verschillende invalshoeken probeer te belichten. Ook eventueel commentaar is zeer welkom.


留言


留言功能已關閉。
bottom of page