top of page

Lijden & leiden tijdens Corona: vlog interview met Babette Kellermann van The Learning NetworkTot enkele maanden terug was het bij veel bedrijven nog top of mind om zowel leiding te geven aan de huidige operatie als change & transformatie en nieuwe business modellen.


Vanaf maart zat ons land vrijwel van het ene op het andere moment in een (gedeeltelijke) lockdown waarbij zorg voor mensen, het veiligstellen van de operationele bedrijfsvoering en het besturen van een organisatie op afstand belangrijkere thema’s werden. Tijden waarin we op zoek gaan naar een "nieuw normaal" als maatregelen stap voor stap versoepeld worden.


Hoe vergaat het Nederlandse leiders op dit moment? Wat is de impact van Corona op hun rol? Waarin verschilt deze crises van alle andere waaraan zij tot nu toe leiding gegeven hebben? Welke inzichten doen zij momenteel op naar een "nieuw normaal"? En wat is dat dan?


Bekijk hier ons 11e vlog interview dat partners Saskia Bouter en Kees Lindhout afnamen, veilig op 1,5 meter, met Babette Kellermann (CCO The Learning Network). De educatieve dienstverlener in Nederland en Belgie, o.a. bekend van de (digitale) leermiddelen en schoolboeken.


Kleine teaser: o.a. over hoe Babette zowel op het werk als grote dienstverlener aan scholen en studenten in het onderwijs in Nederland en Belgie, maar ook thuis als ouder van pubers die van het ene op het andere moment geen enkel sociaal leven meer hadden, alleen nog maar bezig was met afstandsleren. En over hoe Corona, wat Babette betreft zowel als leider en mens totaal anders dan eerdere crises, meer creativiteit en flexibiliteit heeft opgeroepen in de organisatie maar ook een gemis van de 50% communicatie die non-verbaal is. Daarbij gezegd hebbende dat sociale contacten ook niet per se iedere dag hoeven ;). Dus ook hier zoeken naar een andere balans richting het "nieuwe normaal", of wellicht zelfs "het nieuwe "sociaal"?.


Deze vlog is onderdeel van een inmiddels substantiële serie met een mooie line up van leiders en bestuurders. Je kunt ze hier allemaal terug kijken!


Jullie reacties zijn welkom.


Hartelijke groet en tot ziens weer,


Femmeke Ruisch - Kees Lindhout - Saskia Bouter

Comments


bottom of page