top of page

Lijden & leiden tijdens Corona: vlog interview met Bert Brouwer van Careander

Bijgewerkt op: 23 jul. 2020


Tot voor kort was het bij veel bedrijven nog top of mind om zowel leiding te geven aan de huidige operatie als change & transformatie en nieuwe business modellen. Vanaf maart zat ons land vrijwel van het ene op het andere moment in een (gedeeltelijke) lockdown waarbij zorg voor mensen, het veiligstellen van de operationele bedrijfsvoering en het besturen van een organisatie op afstand belangrijkere thema’s werden. Tijden waarin we op zoek gaan naar een "nieuw normaal" als maatregelen stap voor stap versoepeld worden.


Hoe vergaat het Nederlandse leiders op dit moment? Wat is de impact van Corona op hun rol? Waarin verschilt deze crisis van alle andere waaraan zij tot nu toe leiding gegeven hebben? Welke inzichten doen zij momenteel op naar een "nieuw normaal"? En wat is dat dan? Bekijk hier ons 9e vlog interview dat partners Kees Lindhout en Saskia Bouter afnamen, veilig op 2 meter afstand op locatie bij Careander (gehandicaptenzorg), met Bert Brouwer (bestuurder).


Kleine teaser: Bert vertelt hier over de impact van Corona op het leveren van zorg aan verstandelijk beperkte patiënten, die vaak niet begrepen wat er aan de hand was bij het niet meer zien van familie en andere bezoekers, en het effect van de Corona maatregelen op de geestelijke gezondheid van zowel cliënten als personeel. Tevens over het belang van het zoeken naar gezamenlijke oplossingen, in samenwerking met gemeenten en andere instellingen, om de financiële gevolgen straks op te vangen zodat zorg aan bijvoorbeeld kwetsbare kinderen geleverd kan blijven worden. Ook over het zoeken naar een nieuw normaal en vasthouden van onderlinge verbondenheid en vertrouwen als de externe druk van de crisis stap voor stap minder wordt.


Deze vlog is onderdeel van een inmiddels substantiële serie met een mooie line up van leiders en bestuurders. Je kunt ze hier allemaal terug kijken!


Jullie reacties zijn welkom.


Hartelijke groet en tot ziens weer,


Kees Lindhout

Saskia Bouter

Femmeke Ruisch
Comments


bottom of page